Eraslan Vakfı Bursiyerleri 2021 Yılı Üniversite Başarıları

28.09.2021 10:35:00

Eraslan Vakfı bursiyerleri 2021 yılında da Özel Ege Lisesinin başarı geleneğini sürdürdü. 30. Dönem mezunları olarak 2021 yılında Özel Ege’den mezun olan bursiyerlerimizin yüzde 80’i ülkemizin ve yurt dışındaki saygın üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerine yerleşti.

Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Eraslan, eğitimlerini Eraslan Vakfı bursiyeri olarak tamamlayan 10 bursiyerin 8’inin üniversiteye yerleştiğini dile getirerek “Çocuklarımızın ve gençlerimizin nitelikli eğitime ulaşmalarını sağlamak amacıyla 2014 yılından bu yana faaliyetlerimizi eğitim alanında sürdürüyoruz. Bu çabanın sonucu olarak ülkesini birçok alanda gururla temsil eden gençlerimizle gurur duyuyoruz. 2021 yılında Özel Ege Lisesinden mezun olan bursiyerlerimizin %40’ı mühendislik fakültelerini, %10’u temel bilimleri, %5’i tıp, %5’i mimarlık, %5’i hukuk ve yine %5’i diş hekimliğini tercih etti.  Öğrencilerimize üniversite ve meslek yaşamlarında başarılar diliyoruz.” şeklinde belirtti.

Eraslan Vakfı Bursiyerlerinin Yerleştiği Üniversiteler

Boğaziçi Üniversitesi                                     Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

Boğaziçi Üniversitesi                                     Makine Mühendisliği (İngilizce)

Dokuz Eylül Üniversitesi                               Tıp