Eraslan Vakfı Bursiyerlerinin Büyük Başarısı

16.08.2016 16:06:00

Özel Ege Lisesinden 2016 yılında mezun olan bursiyerler önemli bir başarıya imza attı. Öğrenciler, ülkemizin önde gelen üniversitelerinin yüksek puanlı bölümlerine yerleşmeyi başardı. Eraslan Vakfı tarafından burslandırılan ve 25. dönem mezunları olarak eğitimlerini tamamlayan 33 bursiyerin tamamı üniversiteye yerleşti.

Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan öğrencilerin elde ettiği sonuçların eşine az rastlanır bir başarıyı işaret ettiğini söyledi. Eraslan “Olanakları sınırlı, başarılı öğrencilerin nitelikli eğitime ulaşmasını sağlayan vakfımız, gençlerin geleceğe dair hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmuştur. Bursiyerlerimizin tamamı ülkemizin önde gelen üniversitelerinin yüksek puanlı bölümlerine yerleşmeyi başardı. Bursiyerlerimizin yarısından fazlası Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, Hacettepe gibi devlet üniversitelerini tercih ederken; İ. D. Bilkent, Koç ve Sabancı gibi vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilerimizin neredeyse tamamı parçalı veya tam burslu olarak kayıt hakkı elde etmiştir. Onları kutluyor, üniversite ve iş yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Eraslan Vakfı Bursiyerlerinin 2016 ÖSYS'de Yerleştiği Üniversiteler