Eraslan Vakfı Kuruldu- Eraslan Vakfından Öğrencilere Burs

04.04.2014 10:37:00

Özel Ege Lisesi ile birlikte faaliyet göstermek amacıyla okulun yönetimi tarafından ailenin adını taşıyan Eraslan Vakfı kuruldu.  Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla tanınmakta olan Eraslan Ailesinin Özel Ege Lisesi ile eşgüdüm halinde çalışmasını hedeflediği Eraslan Vakfı basına tanıtıldı.  Eğitim alanında kaynak yaratmak ve olanakları sınırlı çocuk ve gençlerin nitelikli eğitime erişiminde ailelere katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Kurucu Yansı Eraslan, Özel Ege Lisesinde eğitim hayatını sürdürmeyi tercih eden okul öncesi, 1. sınıf ile ortaokul ve lise öğrencilerine değişen oranlarda ihtiyaç bursu verileceğini açıkladı. Kuruluş amacının eğitim odaklı olmasına karşın Eraslan Vakfının sağlık, kültür ve sosyal alanlarda da çalışmaları olacağının altını çizen Eraslan burs sistemi ile ilgili yaklaşımlarını şu şekilde ifade etti.

Okulların kısa aralıklarla değişmeyen, kurumsallıklarını ortaya koyan ve kurum olmalarını sağlayan önemli ve kalıcı uygulamaları vardır.  Bunlardan bir tanesi şüphesiz burs politikalarıdır.  Yüz yıldan uzun ömrü olan ve okulumuz gibi K-12 veya üniversite düzeyinde öğrenim yapan yabancı okullar, çok ender müdahale ettikleri burs politikalarıyla ilgili bir değişiklik yapmak istediklerinde kendi ülkelerinde ve yurt dışında yerleşik olan mezunları da dâhil olmak üzere tüm paydaşlarına, yazılı ve görsel medyaya, ailelere ve potansiyel öğrencilere bu önemli değişikliği vakit kaybetmeksizin bildirmektedir.

Özel Ege Lisesi, 1990’lı yılların sonundan bugüne kadar süren burs uygulamalarında öğrenciler ve aileler lehine olacak çok önemli bir değişikliği paylaşmanın heyecanı içindedir.  Bugüne kadar yalnızca okul kanalıyla verilen ve sayısı her yıl artarak devam eden burslara ek olarak Eraslan Vakfı da artık Özel Ege’de okuyan ve yeni kayıt yaptıracak olan öğrencilere burs vermek üzere kaynak sağlayacaktır.

Yeni burs sistemi, Özel Ege Lisesi Bursları ve Eraslan Vakfı Bursları olmak üzere iki farklı kurumun vereceği burslardan oluşacaktır.  Bir öğrenci bunlardan sadece birisinden burs alabilecek; ancak açıklanan esaslara uymak kaydıyla aynı ailedeki bir öğrenci Özel ege Lisesinden, diğer öğrenci ise Eraslan Vakfından burs alabilecektir.”