Eraslan Vakfının Sponsorluğunda KİTVAK Yararına Bir Nefes Alaturka Konseri

07.12.2015 11:09:00

Eraslan Vakfının katkılarıyla KİTVAK yararına, Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde ‘Bir Nefes Alaturka’ topluluğu sanatçıları tarafından sunulacak olan Sada-i Aşk Konseri’ne katılmanızdan mutluluk duyarız.

Kanser hastası çocuk ve gençlere yönelik çalışmalara kaynak oluşturmak amacıyla gerçekleşen konserde Bir Nefes Alaturka topluluğu sanatçıları Haluk Derinöz (Kanuni), Yıldan Dirik (Udi),Gülten Yeğin (Klasik Kemençe) ve Nihat Demirkol (Piyanist) KİTVAK yararına sahne alacaktır.

Tarih: 9 Aralık 2015 Çarşamba Saat 20.30

Yer: Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezi

Biletler: Özel Ege Lisesi Muhasebe Bölümü (1 kişi 50 TL)

Genç KİTVAK tarafından yürütülen organizasyonun salon sponsoru Eraslan Vakfı’dır.

Organizasyonun tüm geliri KİTVAK’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi içinde inşaatı devam etmekte olan KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi yapımına aktarılacaktır.

KİTVAK Tarihçe

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı KİTVAK’ın öyküsü 1991 yılında başlar. Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın girişimleri ile lösemili çocuklara maddi ve manevi destek vermek ve bir merkez kurabilmek amacıyla 1991 yılında KİT-DER kurulmuştur.

KİT-DER; “Yaşamak çocuklarımızla güzel!” sloganıyla farklı sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek dezavantajlı hasta çocukların sağlığı için fon yaratmıştır.

Dernekten vakfa geçiş…

Dernek, 1995 yılında büyük bir proje planlayarak  bir vakıf kurma kararı almıştır. Dönemin İzmir Valisi Sayın Kutlu Aktaş ve eşi Merhume Tülay Aktaş’ın da aralarında olduğu, bu amaca inanmış 53 kişi bir araya gelerek, Prof.Dr.Suat Çağlayan’ın başkanlığında, kısa adı “KİTVAK” olan Kemik İliği Transplantasyonu ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı kurulmuştur. Hedeflenen proje en kısa sürede bir onkoloji hastanesi kurmaktır. Ege Üniversitesi bünyesinde yapılması planlanan hastane için, rektörlüğe yapılan başvuru sonucunda, Ege Üniversitesi bünyesinde arazi tahsis edilmiştir. Kurucu üyelerimiz Yük. Mimar A. Orhan Akbaş büyük bir titizlikle ve vakıf yararına mimari projeyi hazırlamıştır. İnşaat, 1996 Kasım ayında, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vali Kutlu Aktaş ve konukların katıldığı bir törenle temel atılarak başlamıştır. Daha sonra Yönetim Kurulu hastaneye Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ismini vermiştir. Hastanenin resmi açılışı 18 Mayıs 2004 tarihinde kalabalık bir hayırsever topluluğu ve protokol eşliğinde yapılmıştır.

KİTVAK, kurulduğu günden bugüne kadar, amacı doğrultusunda kanser hastası çocuk ve erişkinlere destek vermiştir. KİTVAK, tüm emek ve olanaklarını, yaşam umudu kırılmış insanlarımıza bir umut ışığı yakmaya onlara mutluluk ve sevgi vermeye odaklamıştır. KİTVAK'ın en büyük eseri olan Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi içinde yer alan E.Ü. Pediyatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi Avrupa Transplant Birliği tarafından Akreditasyon alan ve Türkiye'deki iki merkezden biri olmuştur.

KİTVAK’ın diğer iki eseri hem Ege Üniversitesi hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastaneleri kampusleri içinde planlanan Hasta ve Hasta Yakınları Konukevleridir. Ege Üniversitesi için olan konukevi  tamamlanıp teslim edilmiş ve hizmete açılmıştır. Halen Dokuz Eylül Hastanesi Konukevinin inşaatı devam etmektedir.