İlk Bursiyer Grubumuz Göğsümüzü Kabarttı

28.07.2015 09:52:00

Temmuz 2015

İlk Bursiyer Grubumuz Göğsümüzü Kabarttı

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere çeşitli sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda topluma hizmet sunmak, ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara yardım etmek, insanların yaşam standardının yükselmesine katkıda bulunmak, kendi toplumu, ülkesi ve insanlık için faydalı olmaya çalışan kişilerin bu çabalarını desteklemek amacıyla 2014 yılında faaliyete geçmiş olan Eraslan Vakfının ilk bursiyerleri 2015 LYS’de çok başarılı sonuçlara imza attı.

En az bir puan türünde 24 bursiyerimiz (toplam sayını %59'u) ilk 5.000'e, 30 bursiyerimiz (bursiyerlerin %73'ü) ilk 10.000'e girerken öğrencilerimizin %85'i en az bir puan türünde ülke genelinde ilk %1'de yer aldı.

Eraslan Vakfı bursiyerlerinin 2015 üniversite yerleşme sonuçları aşağıdaki gibidir:

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp
Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım
Biruni Üniversitesi Tıp (%25 Burslu)
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği
Celâl Bayar Üniversitesi Tıp
Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
Ege Üniversitesi Tıp
Gediz Üniversitesi Psikoloji (Tam Burslu)
Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık
İ. D. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce - Tam Burslu)
İ. D. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
İ. D. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce - %50 Burslu)
İ. D. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (İngilizce - Tam Burslu)
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık (İngilizce)
İTÜ İşletme Mühendisliği
İTÜ Mimarlık
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnşaat Mühendisliği (İngilizce)
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği (İngilizce)
Koç Üniversitesi Kimya-Biyoloji Mühendisliği (İngilizce - %50 Burslu)
Marmara Üniversitesi Tıp (İngilizce)
ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği
ODTÜ Endüstri Mühendisliği
ODTÜ İşletme
ODTÜ Makine Mühendisliği
ODTÜ Psikoloji
ODTÜ Uluslararası İlişkiler
Şifa Üniversitesi Tıp
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık (İngilizce)

Vakıf adına açıklamalarda bulunan Mütevelli Heyeti Üyesi Ebru Eraslan, “Eraslan Ailesi, eğitime gönül vermiş, bu alandaki çalışmaları sektörde örnek teşkil eden, ülkemizin bilgi ve bilim dostu ailelerinden birisidir. Yurttaşları refah ve mutluluk içinde yaşayan, millî geliri yüksek, aydınlık bir Türkiye’nin ancak bugünkü çocuk ve gençlerin iyi eğitilmesi, dürüst ve çalışkan bireyler olarak yetiştirilmesiyle mümkün olacağına inanan Eraslan Ailesi’nin üyeleri aynı zamanda vakfımızın kurucularıdır.

Öğrencilerimize sağlanan burslar karşılıksız olup, gençlerimizden ilerleyen yıllarda maddi bir beklentimiz yoktur. Vakfın tek beklentisi, bursiyerlerinin kendi toplumunun değerlerine bağlı, ülkesini seven, topluma yararlı, çalışkan, donanımlı ve karakteri yüksek insanlar olarak yetişmesidir.

Bursiyerlerimizin gelecekte kendi ayakları üzerinde durduğu günlerde başka gençlerin iyi yetişmesi ve kaliteli eğitim alması gayesiyle emek vereceğine ve sorumluluklar üstleneceklerine inanıyoruz. Donanımlı, ülkesinin geleceği adına önemli hedefleri olan, insani değerlerle yoğrulduğuna inandığımız bu gençlerle bağımızın hiçbir zaman kopmayacağına ve onların yarının hayırsever insanları olacağına inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

Bursiyerlerimizin bugünlere gelmesinde emeği olan ailelerini ve mezun oldukları Özel Ege Lisesinin eğitim yöneticilerini, öğretmenlerini ve idari çalışanlarını kutluyoruz.