Liseli Gençlerin Örnek Toplum Hizmeti Çalışması

28.04.2015 17:26:00

Özel Ege Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri her yıl okul tarafından belirlenen yardım kuruluşlarındaki 25 saatlik toplum hizmeti çalışmalarına başladı. Gençlerin çevreye ve topluma duyarlı; toplumsal sorunlar karşısında bilinçli ve çözüm üretebilen bireyler olarak yetişmesini amaçlayan toplum hizmeti çalışmaları önemli bir farkındalık yaratmayı da hedefliyor.

Özel Egeli öğrenciler Eraslan Vakfının katkılarıyla bu yıl KİTVAK, EÇEV gibi yardım kuruluşlarının yanı sıra ihtiyaç sahiplerine ulaşmada önemli bir proje olan Kızılay ve Bornova Belediyesinin birlikte yürüttüğü “Dost Market” ve “Giysi Bankası” projelerine destek veriyor. “Bir Paket de Projem İçin” sloganıyla okulda topladıkları kuru gıdaları toplum hizmeti çalışması olarak Dost Markete bağışlayan öğrenciler örnek bir çalışmanın altına imza attı. Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan da öğrencilerin anlamlı çalışmalarına destek olmak adına çeşitli katkılarda bulundu.

Bağış yapmakla yetinmeyen öğrenciler topladıkları gıdaları markete taşıyarak, market raflarına kendi elleriyle dizdi ve mağazada kendilerine verilen çeşitli görevleri yerine getirdi. Gönüllü olarak yarım gün boyunca markette çalışan öğrenciler takdir topladı.

Özel Ege Lisesi Rehberlik Birimi tarafından yürütülen, belli haftalarda farklı sınıf gruplarının katılacağı çalışmanın açılışı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu tarafından yapıldı. Belediye Başkanı Özel Egeli gençleri tek tek kutlayarak onları, örnek çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu “Cumartesi günlerini dinlenerek geçirmek yerine toplum hizmeti yaparak değerlendiren öğrencilerimle gurur duyuyorum. Geleceğin toplum liderlerini ve fikir önderlerini yetiştirme gayreti içinde olan Özel Ege Lisesi bu iddiasının sözden ibaret olmadığını yaptığı proje ve çalışmalarla göstermektedir. Gençlerimizi gönülden kutluyorum. Toplum hizmeti çalışmalarımız Eraslan Vakfının da katkılarıyla tüm hızıyla sürecektir.” dedi.

Okulumuz tarafından desteklenen Dost Market Projesi, olanakları sınırlı ailelere, kendilerine tanınan kredi miktarı kadar bu marketten karşılıksız alış veriş imkânı sağlamaktadır. Giysi Bankası ise ikinci el veya yeni giysilerin ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıldığı bir projedir.