Okul Öncesi Çalıştayı 7. Kez Kapılarını Açtı

02.03.2015 16:29:00

Özel Ege Lisesinin geleneksel hale gelen Okul Öncesi Çalıştayı, Eraslan Vakfının katkılarıyla yedinci kez 28 Şubat 2015 Cumartesi günü okul yerleşkesinde gerçekleşti. İnteraktif bir eğitim ortamı sunan çalıştay öğretmenlerden yoğun ilgi gördü.
İzmir ve Manisa’daki 22 okuldan 164 katılımcı ile gerçekleşen çalıştayda Eğitimci ve Danışman Doğan Güneş Önder ‘İletişim ve Problem Çözme Teknikleri’ konusunda sunum yaptı. Eğitime ve iletişime farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Önder, verdiği örneklerle katılımcıları eğitimin niteliği ve hayattaki karşılığı ekseninde şaşırtıcı noktalara çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Banu Özevin ise paralel oturumda “Okul Öncesi Eğitimi ve Yaratıcı Dans” konusunda çalışmalar yaptı.
Değerli konuşmacılarımıza okulumuza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Konuşmacılarımız, her iki oturumda da genç öğretmenlerin eğitim yolculuklarına ışık tutacak önemli bilgiler paylaştı, katkıda bulundu.
Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfının genç öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin artırılmasında önemli bir hizmet olarak gerçekleştirdiği çalıştaya katılan okulların yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Doğan Güneş Önder Kimdir?

Bartın’da doğdu, Safranbolu’da büyüdü. Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Eğitim İletişimi ve Planlaması Bölümünden birincilikle mezun oldu. 1992’de başlayan iş yaşamında; uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.  Masters Training International çatısı altında 8 yıl boyunca çok sayıda projeye eğitimci ve danışman olarak imza attı. Kariyeri sırasında İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi Personel Yönetimi Yüksek Lisansı’na devam etti.
Ağırlıklı olarak uzun soluklu yönetici yetiştirme ve geliştirme projelerinin yanı sıra, mülakat ve performans yönetimi konularında üst ve orta düzey yöneticilerin eğitimlerini gerçekleştirdi, gerçekleştirmektedir.

Uluslararası ve ulusal zirvelerde özel sunumlar verdi, vermeye de devam ediyor.

Dr. Banu Özevin Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Bilimleri Bölümünde ve doktorasını aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Öğretmenliği Programı’nda yaptı. 1997 yılında tanıştığı Orff-Schulwerk eğitimlerine yurt içi ve yurt dışındaki seminer ve kurslara katılarak devam etti. 2004 yılında Avusturya, Salzburg’daki Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü’nde misafir öğrenci olarak derslere katıldı. 3 senelik bir programı bitirerek 2011 yılında Orff-Schulwerk Eğitmen Eğitimcisi sertifikası aldı. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 3-10 yaş arasındaki çocuklarla ve yetişkinlerle Orff-Schulwerk ve Yaratıcı Dans çalışmaları yapmaktadır.

Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Çalıştayı’na Katılan Okullar
BUKET ÇOCUK EVİ