Özel Ege Lisesi Fen Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni

16.05.2016 12:01:00

Okulumuz tarafından Ege Bölgesi kapsamında 14 yıldan bu yana gerçekleştirilen Fen Araştırma Projeleri Yarışması bu yıl ilk kez ulusal çapta düzenlendi.  Ülke genelinden 286 projenin başvurduğu Fen Araştırma Projeleri Yarışması’nda Fen ve Teknoloji, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında toplam 84 proje sergilenmeye değer görüldü. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden oluşan jürimiz gerçekleşen sergi sonrasında dereceye giren projeleri açıkladı.  11 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Ödül Töreni’nde yarışmacılara ve okullara ödülleri verildi. Törene Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve aileler ile birlikte Özel Ege Lisesi öğrencileri katıldı.

Fen Bilimleri alanında toplam 15 projenin ödüllendirildiği törende Fizik, Kimya ve Biyoloji alanında teşvik edilmeye layık görülen üç projeye de Eraslan Vakfı Özel Ödülü verildi. Yarışmacılara ödülleri Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan tarafından takdim edildi. Gençleri bilimin her alanında çalışmaya, yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmalarımıza katkılarından dolayı Eraslan Vakfına teşekkür ederiz.

Özel Ege Lisesi 14. “Fen Araştırma Projeleri Yarışması”na Adana, Adıyaman, Antalya, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinden başvurarak ilgi gösteren tüm öğrenci, eğitimci ve okullara; jüri üyelerimize, Fen Bilimleri Bölümü ile Bilim Kurulumuza da teşekkürlerimizi sunarız.

Dereceye Giren Projeler

Fen ve Teknoloji

Birincilik Ödülü: Niğde 19 Mayıs Ortaokulu- Ceyda Sakarya

İkincilik Ödülü:  Özel Karşıyaka TAKEV Ortaokulu- Ali Uzel

Üçüncülük Ödülü: Özel Antalya Sınav Ortaokulu- Uğur Küçükersen

Fizik:

Birincilik Ödülü: Bor Fen Lisesi- Emre Orkun Kayran

İkincilik Ödülü:  İzmir Büyükçiğli Özel Türk Koleji Fen Lisesi- Esma Gökçe Tepe, Ece Koçilar

Üçüncülük Ödülü:  Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi- Furkan Başçiftçi

Eraslan Vakfı Özel Ödülü: İzmir Fen Lisesi- Gökcan Kahraman, Ecem Sert

Kimya:

Birincilik Ödülü: Galatasaray Lisesi- Dorukan Acar, Mehmet Deniz Şahin

İkincilik Ödülü:  TAKEV Koleji- Işınsu Özgüney, Melis Leyal Gürel

Üçüncülük Ödülü:  İzmir Fen Lisesi- Melisa Yıldırım

Eraslan Vakfı Özel Ödülü: Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Ferhat Erol, Batuhan İşbecer

Biyoloji:

Birincilik Ödülü: İzmir Özel TAKEV Fen Lisesi- Yavuz Kerem Altun, Mebrure Buket Özen

İkincilik Ödülü:  İzmir Fen Lisesi- Doruk Tatlıdil, Faruk Erin

Üçüncülük Ödülü:  Muğla Anadolu Lisesi- Batuhan Ülgen, Berke Uğur Özden

Eraslan Vakfı Özel Ödülü: İzmir Özel Çakabey Lisesi- Edin Özbil Hepgülüm, Zeynep Özbiltekin

15. Fen Araştırma Projeleri Yarışması’nda yeniden buluşmak dileğiyle yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.