Özel Ege Lisesi lll. Üniversite Günü

30.03.2015 16:41:00

Okulumuz tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Üniversite Günü yerli ve yabancı 25 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti. Lise öğrencilerinin doğru bölüm ve meslek seçmelerine yardımcı olmak ve üniversitelerle ilgili detaylı bilgi almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe İzmir’deki resmî ve özel tüm Anadolu ve fen lisesi öğrencileri davet edildi.

Katılan her üniversiteye tam donanımlı akıllı bir sınıf tahsis edilerek gün boyu tanıtımların sürdüğü Üniversite Günü’ne, Özel Ege Lisesi öğrencileriyle birlikte dışarıdan gelen öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Eraslan Vakfının katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Celâl Bayar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Şifa Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Georgia Institute of Technology, Merrimack College, Miami University, SUNY Uluslararası Ortak Lisans Programları, University of California, University of Maryland, University of Missouri, University of Portland katılarak liseli öğrencilere ayrıntılı tanıtım yaptı.
Okulumuzun eğitime hizmet alanında sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Üniversite Günü’ne Bornova İlçe Millî Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve Şube Müdürü Necim Eroğlu da katılarak akademisyenlerle ve öğrencilerle sohbet etti. Kendilerine teşekkür ederiz.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Kemal Öktem, İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Yük. Mühendis-Mimar Süreyya Karaman ve Gediz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Öksüz’e okulumuza gelerek öğrencilerimizi bizzat bilgilendirdikleri için ayrıca teşekkür ederiz.