Özel Egeli Sanatçıların Eserleri Yaşar Üniversitesinde

29.03.2016 17:29:00

Özel Ege Lisesi öğrencileri, KİTVAK yararına düzenledikleri Resim ve Seramik Sergisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi Projesi’ne destek olmaya devam ediyor. Eraslan Vakfının katkılarıyla hazırlanan “Özel Ege Lisesi Öğrencilerinin Resim ve Seramik Sergisi İzmir’i Geziyor” temalı serginin dördüncü ayağı Yaşar Üniversitesi Sergi Salonunda izlenime sunuldu.

Genç KİTVAK etkinlikleri kapsamında hazırlanan serginin açılışını 7. sınıf  öğrencileri yaptı. Serginin açılış töreninde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Genel Sekreteri Ender Duran, Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan, Özel Ege Lisesi eğitim yöneticileri, KİTVAK Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Cankeş, Galatasaraylı futbolcu Bilal Kısa, Genç KİTVAK gönüllüleri, öğrenci ve öğretmenler ile veliler hazır bulundu.

Toplum hizmeti çalışmaları kapsamında örnek projeler yapan Özel Ege Lisesi öğrencilerinin sergisi, sanatseverlerin beğenisini topladı. Açılışta mini gitar dinletisi sunan Genç KİTVAK’lı Özel Ege Lisesi öğrencileri Cemre Uçkan, Fethi Boran Gülmez, Berkay Akın ve Arda Coşkun izleyicilerden büyük alkış aldı.

Özel Ege Lisesi Görsel Sanatlar Bölümü öğretmenlerinin rehberliğinde ana sınıfından lise son sınıfa kadar çok sayıda öğrencinin katılımıyla hazırlanan sergi, 25 Mart 2016 tarihine kadar Yaşar Üniversitesi Sergi Salonunda gezildi. Sergiden elde edilen tüm gelir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde yapımı devam eden KİTVAK Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evinin tamamlanmasına yardımcı olmak amacıyla KİTVAK’a bağışlandı.